Λιαργκόβας στον Realfm 97,8: Ψαλιδίζονται οι προσδοκίες για καλή αναπτυξιακή χρονιά

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πρόεδρος του Δ.Σ. και επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΠΕ, μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την εικόνα της οικονομίας σήμερα καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

“Ψαλιδίζονται οι προσδοκίες για καλή αναπτυξιακή χρονιά. Σίγουρα δεν θα πετύχουμε τους στόχους που θα θέλαμε να πετύχουμε πριν την έναρξη του πολέμου. Δεν πιστεύω ότι θα πάμε σε ύφεση, τα δεδομένα δεν το δείχνουν σε αυτή τη φάση. Σίγουρα έχουμε παράγοντες που χειροτερεύουν την κατάσταση στην οικονομία” ανέφερε.

“Χρειάζεται παρακολούθηση των αποθεμάτων για να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Καλά έκανε η κυβέρνηση και έθεσε αυτό το ζήτημα. Και στην ενέργεια είδαμε αυξήσεις στο φυσικό αέριο ακόμα και αν δεν διακόπηκε η παροχή” σημείωσε ο κ. Λιαργκόβας.

“Στην οικονομία υπάρχει η προσφορά και η ζήτηση, όσο η προσφορά είναι μειωμένη και η ζήτηση υπάρχει, θα βλέπουμε αυξήσεις στις τιμές. Σίγουρα, βρίσκουμε και εναλλακτικές πηγές για να αυξηθεί η προσφορά και θα προσαρμοστεί και η ζήτηση στις αντίστοιχες τιμές” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ