Λιαργκόβας στον Realfm 97,8: Οι συνέπειες στην οικονομία θα συνεχίσουν και μετά τον πόλεμο

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πρόεδρος του Δ.Σ. και επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΠΕ, δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ότι “θα παίξει ρόλο πόσο θα κρατήσει ο πόλεμος αλλά σε κάθε περίπτωση οι συνέπειες στην οικονομία θα συνεχίσουν και μετά τον πόλεμο. Δεν είναι μόνο ο πόλεμος, είναι και οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία”.

“Θα δούμε και ελλείψεις σε αγαθά, καθυστερήσεις στις εισαγωγές, το εμπορικό ισοζύγιο θα έχει κλυδωνισμούς, η κατανάλωση θα υποφέρει λόγω της ακρίβειας. Θα έχουμε τέτοιου είδους εξελίξεις και θα το δούμε στο σύνολο της οικονομίας. Εδώ δεν θα είναι όπως στην πανδημία που ήταν εστιασμένο σε κάποιους τομείς. Εδώ θίγονται όλοι οι τομείς” πρόσθεσε.

¨Θα έχουμε αυξήσεις σε πολλά καταναλωτικά αγαθά, για παράδειγμα θα δούμε αύξηση του σιταριού, του καλαμποκιού, που θα επηρεάσει μετά μια αλυσίδα άλλων αγαθών τα πουλερικά, τα αυγά. Θα επηρεάσουν επομένως την καθημερινότητά μας. Θα προσπαθήσει η Ευρώπη να βρει τρόπους να το αντιμετωπίσει, στο μεσοδιάστημα είναι αναγκαία η στήριξη σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά” ανέφερε.

“Η ακρίβεια θα πλήξει δύο βασικά αγαθά, την ενέργεια και τα τρόφιμα” σημείωσε ο κ. Λιαργκόβας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ