Λιαργκόβας στον Realfm 97,8: Γενναία τα μέτρα – Φτάνουν στα όρια των αντοχών του προϋπολογισμού

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πρόεδρος του Δ.Σ. και επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΠΕ, μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το ρεύμα.

“Tα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι γενναία από όποια πλευρά και αν τα δει κανείς και φτάνουν στα όρια των αντοχών του προϋπολογισμού. Μην ξεχνάμε ότι αυτά τα λεφτά είναι από τον Έλληνα φορολογούμενο, δεν είναι λεφτά από την ΕΕ, είναι περίσσευμα που υπήρξε από την περσινή χρονιά, κάποια έσοδα από το ταμείο των ρύπων, άρα είναι εσωτερικά λεφτά. Επομένως, καθετί που δίνουμε αφαιρείται μελλοντικά από τον προϋπολογισμό. Ωστόσο, η κυβέρνηση μπορούσε να τα δώσει αυτά, υπήρχε το περιθώριο. Αν αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα έχουμε κάποια μεγάλα καμπανάκια ή μικρότερα θα εξαρτηθεί από το πώς θα κινηθούν οι διεθνείς τιμές της ενέργειας μέχρι το τέλος της χρονιάς” τόνισε.

“Τώρα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα, θα μειωθεί το κόστος, ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει αλλά δεν τον εξαλείφουμε, εκεί είναι ο πληθωρισμός και εξαρτάται από τις διεθνείς τιμές. Δεν είναι στο χέρι μας” πρόσθεσε.

“Με λίγα λόγια κερδίζουμε χρόνο μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα” υπογράμμισε ο κ. Λιαργκόβας.

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ