Lamda Development: Με «δύναμη πυρός» 2 δισ. ευρώ «ψήνει» εξαγορά – Νέο σχήμα για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

«Τρέχει» με… χίλια η Lamda Development που παρά τα όποια εμπόδια μπήκαν και στον δικό της δρόμο -αρχικά από την πανδημία και κατόπιν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία- φροντίζει και διαμορφώνει με στρατηγικές κινήσεις την επόμενη μέρα: Με «προίκα» σχεδόν 2 δισ. ευρώ, έχει στα «σκαριά» ακόμη μία εξαγορά εντός των συνόρων και «στήνει» και ένα νέο σχήμα που μέσα στον επόμενο χρόνο θα διεκδικήσει την είσοδό του στο Χρηματιστήριο. Και βέβαια το εμβληματικό έργο του Ελληνικού δουλεύει με …«φουλ τις μηχανές».

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Κεφαλαιακά «θωρακισμένη» η Lamda Development, έχει την «πολυτέλεια» να προχωρήσει στα επόμενα βήματα: Ποσό 320 εκατ. ευρώ από την έκδοση του ομολόγου, εξασφαλισμένα ακόμη κεφάλαια 650 εκατ. ευρώ μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και περίπου 1,1 δισ. ευρώ μέσω τραπεζικού δανεισμού (Eurobank, Πειραιώς) διαμορφώνουν μια «δύναμη πυρός» που ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

Ώρα ανέγερσης ουρανοξύστη

Έτσι, μοιάζει να είναι πλήρως εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της πρώτης φάσης, διάρκειας πέντε ετών, του έργου στο Ελληνικό. Ήδη ολοκληρώθηκε και η διαδικασία για την επιλογή συμβούλου, ο οποίος θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης -πριν από την κατασκευή με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI)- της ανέγερσης του Πύργου Κατοικιών στη Μαρίνα (Marina Residential Tower) στο Ελληνικό. Ο σύμβουλος είναι η κοινοπραξία των εταιρειών Bouygues Batiment International και Intrakat.

Αυτό που προσφέρει στην Lamda η κοινοπραξία είναι τεχνογνωσία στην κατασκευή ποιοτικών ουρανοξυστών και θα συνεργαστεί στη μελέτη του σχεδιασμού του οικιστικού πύργου στη μαρίνα του Ελληνικού, ο οποίος θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης στην χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ