Λαγκάρντ: Τα προληπτικά μέτρα πρέπει να ψηφιστούν εκ των προτέρων – ΤΩΡΑ

Τα προληπτικά μέτρα πρέπει να ψηφιστούν εκ των προτέρων και να είναι πειστικά, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup.

«Είμαι ικανοποιημένη από τη λήψη έκτακτων προληπτικών μέτρων, όπως ήθελε το ταμείο. Τα προληπτικά μέτρα πρέπει να είναι ξεκάθαρα, αξιόπιστα και πρέπει να ενεργοποιηθούν αυτοματοποιημένα χωρίς να αφήνουν πολλά περιθώρια για διαβουλεύσεις», είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή της η Κριστίν Λαγκάρντ και συνέχισε:

«Όλοι μπορούμε να δουλέψουμε μαζί και η ομάδα μου είναι έτοιμη να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα για τις διαπραγματεύσεις».

Η κ. Λαγκάρντ, πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα πρέπει να δουλέψει πάνω σε δύο άξονες. Τα μέτρα και η βιωσιμότητα του χρέους».

Συμφώνησε απόλυτα με τον Γέρουν Ντάιεσλμπλουμ στο θέμα του χρέους, τονίζοντας ότι «Δεν είναι απαραίτητο ότι η λύση για το χρέος θα αποφασιστεί από την πρώτη μέρα».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι η αναδόμηση του χρέους είναι δυνατή χωρίς κούρεμα. Επίσης, είπε ότι ζήτησε από την ομάδα του ΔΝΤ να είναι έτοιμη να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ