Κύπρος: Δεν είναι προτεραιότητα η πώληση χρυσού

Κύπρος: Δεν είναι προτεραιότητα η πώληση χρυσού

 

Δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Κύπρο η πώληση αποθεμάτων χρυσού, καθώς η χώρα μελετά άλλους τρόπους εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της βάσει της συμφωνίας διάσωσης που υπέγραψε αυτόν τον μήνα, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η πώληση χρυσού ήταν μία από τις πολλές δεσμεύσεις προς τους διεθνείς δανειστές της χώρας, ωστόσο δεν είναι ένα θέμα που έχει προτεραιότητα.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, θα πρέπει να τηρήσουμε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους. Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε τη συγκέντρωση των ποσών που παραμένουν ευθύνη μας προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ανάγκη να επανέλθει μια νέα (προσαρμογή) του προγράμματος», είπε ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ.

Αρνούμενος να προβεί σε εκτιμήσεις για το χρονοδιάγραμμα της πώλησης του χρυσού, ανέφερε ότι «η πώληση του χρυσού δεν είναι το πιο σημαντικό. Είναι κάτι που είναι στην ημερήσια διάταξη, αλλά δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης ότι αναμένει χαλάρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων που έχουν επιβληθεί τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ