“Κουρεμένα” ενοίκια: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες για να μην χάσουν την αποζημίωση Απριλίου

Λίγα 24ωρα προθεσμία έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να υποβάλουν δηλώσεις covid και να εξασφαλίσουν… προκαταβολικά την αποζημίωση «κουρεμένου» ενοικίου μηνός Απριλίου: Εκείνο που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πάντως για να μην «τρέχουν και δεν φτάνουν» οι εκμισθωτές ακινήτων είναι ότι ανεξαρτήτως του εάν έχουν εισπράξει ή όχι από το κράτος την αποζημίωση για τον Μάρτιο θα πρέπει να κάνουν εκ νέου αίτηση… διαφορετικά η Εφορία θα τους ζητήσει πίσω τα χρήματα που τους έδωσε.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Προκαταβολικά θα λάβουν την αποζημίωση ενοικίου μηνός Απριλίου χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, υπό την έννοια ότι το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν είναι να υποβάλουν δήλωση Covid για τον Μάρτιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ, όμως: Τη δήλωση Covid στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να την υποβάλουν ακόμη και εκείνοι οι εκμισθωτές που ήδη έχουν λάβει την αποζημίωση για τα κουρεμένα ενοίκια του συγκεκριμένου μήνα (σ.σ.: όταν αυτή εξοφλήθηκε μαζί με εκείνη του Φεβρουαρίου). Στην περίπτωση που δεν υποβληθεί η δήλωση Covid, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό της αποζημίωσης που έχουν λάβει, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ