«Κουρεμένα» ενοίκια: Πότε θα εξοφληθεί η αποζημίωση Μαΐου – Τι θα γίνει με τα μισθώματα του Ιουνίου

Μέσα στις επόμενες ημέρες και οπωσδήποτε έως το τέλος του μήνα υπολογίζεται πως θα έχουν εξοφληθεί οι αποζημιώσεις μηνός Μαΐου προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων: Βεβαίως εκείνοι που θα δουν το «χρώμα του χρήματος» στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα είναι όσοι έσπευσαν να υποβάλουν δήλωση Covid για τον μήνα Απρίλιο.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Προκαταβολικά –όπως και τον προηγούμενο μήνα- θα λάβουν τις αποζημιώσεις για τα μηδενικά ή κουρεμένα ενοίκια του Μαΐου, οι εκμισθωτές ακινήτων. Για να λάβει όμως κάποιος τα ποσά που του αναλογούν θα έπρεπε να έχει φροντίσει να υποβάλει μέσα στις προθεσμίες που τέθηκαν την δήλωση Covid.

Και όχι μόνον αυτό αλλά αν δεν υπέβαλε δήλωση για τον Απρίλιο τότε κινδυνεύει να του πάρει πίσω η Εφορία και το ποσό που εισέπραξε για εκείνον τον μήνα! Δεδομένου ότι ακολουθήθηκε το «μοντέλο» της προκαταβολής αποζημίωσης ενεργοποιείται η διάταξη που αναφέρει ότι αν δεν υποβληθεί «Δήλωση Covid» εντός της προθεσμίας, το ποσό καθίσταται απαιτητό και ξεκινά διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος: Δηλαδή η Εφορία αν διαπιστώσει ότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη δήλωση από τον ιδιοκτήτη ακινήτου θα ζητήσει πίσω τα χρήματα που του κατέβαλε.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ