Κορονοϊός-ΑΑΔΕ: Στο Taxisnet η Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης

Σε λειτουργία βρίσκεται από τα ξημερώματα η ειδική ψηφιακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο Taxisnet, μέσω της οποίας οι μόνιμοι κάτοικοι νησιωτικών περιοχών μπορούν να βρουν προσυμπληρωμένη τη Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης.

Μετά την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που ελήφθη στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού και με την οποία επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων, με εντολή του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή το προσωπικό της Ανεξάρτητης Αρχής έπιασε αμέσως δουλειά. Ξενύχτησαν, δουλεύοντας πυρετωδώς, προκειμένου να είναι έτοιμη τα ξημερώματα η σχετική εφαρμογή του taxisnet.

Μέσω της εφαρμογής οι νησιώτες μπορούν να βρουν, όπως προαναφέρθηκε, τη Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης. Χωρίς αυτήν κανείς δεν μπορεί πλέον να ταξιδέψει στα νησιά. Είναι απαραίτητη δηλαδή για όποιον είναι μόνιμος κάτοικος νησιού και επιθυμεί να μεταβεί στον τόπο της κατοικίας του.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού, η μετάβαση στα νησιά απαγορεύεται στους πολίτες, οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι.

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών θα επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

σχολίασε κι εσύ