Κόνσολας: Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλες τις χώρες της Ευρώπης – Από πού θα έρθουν οι πρώτοι τουρίστες

Στην επανεκκίνηση του τουρισμού εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Στεφανία Κασίμη.

“Από ότι ξέρετε από 25 Μαΐου ανοίγει ο θαλάσσιος τουρισμός άρα θα έχουμε επισκέψεις με θαλάσσια σκάφη από το εξωτερικό. Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης βάσης, στις 15 Ιουνίου τα εποχικά. Εμείς ξεκινάμε με την Αυστρία, το Ισραήλ, την Κύπρο, την Κροατία και τις χώρες των Βαλκανίων πλην της Ρουμανίας, και την Πολωνία. Αυτές είναι οι χώρες που έχουν την ίδια επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας και αυτές οι χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν μαζί μας προκειμένου να ξεκινήσουν οι πτήσεις. Ξεκινάμε από ένα ασφαλές περιβάλλον”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κόνσολας και σημείωσε:

“Την 1η Ιουλίου απελευθερώνονται οι πτήσεις. Οι tour operators σήμερα μετά τη συζήτηση και τις ανακοινώσεις που έγιναν από συναρμόδιους υπουργούς και από τον Πρωθυπουργό εκδήλωσαν το ενδιαφέρον προς το υπουργείο Τουρισμού και να είστε βέβαιοι ότι θέλουν να ξεκινήσουν τις πτήσεις πιο νωρίς. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν πιο νωρίς, δηλαδή αν ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία 15 του Ιούνη, οι πτήσεις κάπου εκεί περίπου θα ξεκινήσουν από χώρες ασφαλείς και βασικός στόχος είναι για εμάς και οι χώρες από την κεντρική Ευρώπη… Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις χώρες. Προέχει να πέσει η καμπύλη των συχνοτήτων σε ότι αφορά τα κρούσματα στη Βρετανία. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλες τις χώρες της Ευρώπης. Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι άρχισε μία κινητικότητα”

Ερωτηθείς στο τι θα γίνει εάν έρθουν τουρίστες από το εξωτερικό που νοσούν με κορονοϊό και υπάρξει διασπορά του ιού ο υφυπουργός Τουρισμού απάντησε μεταξύ άλλων ότι “η Ευρώπη είπε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα επιτάσσουν να μην ελέγχουμε πριν από την επιβίβαση. Άρα η ίδια η Ευρώπη δημιουργεί τα ζητήματα. Αφού λοιπόν δεν θέλουμε να κάνουμε πιστοποιητικά και τεστ εμείς κάνουμε δειγματοληπτικό έλεγχο και παρακολουθούμε τους επισκέπτες και εφόσον συμβεί, που ειλικρινά το απεύχομαι, να έχουμε συμπτώματα σε επισκέπτες και κρούσματα τότε αυτό θα αντιμετωπιστεί με ένα συγκεκριμένο σχέδιο που υπάρχει για κάθε τουριστικό προορισμό από το υπουργείο Υγείας και μάλιστα σε διυπουργική συνάντηση υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού υπάρχουν και συντονιστικά όργανα προκειμένου σε όλους τους προορισμούς να γίνεται η διαχείριση αυτών των περιστατικών”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.