Κοινωνικός Τουρισμός: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 πολίτες – Ποιους αφορά

Έρχεται νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού  για  άλλη μια κατηγορία πολιτών, όπως προκύπτει από όσα δήλωσε σήμερα ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)  Σπύρος Πρωτοψάλτης  στο MEGA.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο κ. Πρωτοψάλτης  στο MEGA  θα υπάρξει πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 25 χιλιάδες  συνταξιούχους που μέχρι τώρα δεν  συγκαταλέγονταν  σε αυτό, ενώ την ίδια στιγμή δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτό. ” Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να σας πω άλλες λεπτομέρειες  για το εν λόγω πρόγραμμα.. . μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το μοντέλο του προγράμματος για τους συνταξιούχους

Ωστόσο εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πώς θα είναι το μοντέλο του προγράμματος για τους συνταξιούχους.  Όπως γίνονται οι αιτήσεις  για το πρόγραμμα  Κοινωνικού Τουρισμού το οποίο θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου έτσι αντίστοιχα των επόμενων ημερών θα γίνουν ανακοινώσεις και για τη διαδικασία αυτή, η οποία θα είναι και πιο σύντομη γιατί θα είναι και λιγότερα τα άτομα τα οποία θα ωφεληθούν, τόνισε και επανέλαβε ότι θα υπάρξει  ένα πρόγραμμα για τους συνταξιούχους.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό είναι το μοντέλο που εφαρμόζεται σήμερα για το  Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 έχει διάρκεια 12 μήνες,  έως τις 31 Ιουλίου 2022  και σε αυτό  μπορούν να  συμμετάσχουν άνεργοι και εργαζόμενοι αλλά και οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ . Το  πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους/-ες:

  • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Πηγή enikonomia.gr 

Πηγή φωτογραφίας: travelshare.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ