Μηταράκης: Σαφές μήνυμα στην Τουρκία για το μεταναστευτικό

Μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και των ψευδών κατηγοριών σε βάρος της Ελλάδας σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό έστειλε μέσω twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«8 μετανάστες αγνοούνται και 104 διασώθηκαν στις Κυκλάδες από ιστιοφόρο που έφυγε από τις τουρκικές ακτές με προορισμό την Ευρώπη. Η Τουρκία μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά, συνεργαζόμενη με την ΕΕ και τη Ελλάδα για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και την εξάλειψη των δικτύων διακινητών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Δήλωση της ΕΕ του 2016», έγραψε ο Νότης Μηταράκης, απαντώντας επί της ουσία στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού και στη νέα επίθεση που είχε εξαπολύσει προ ημερών εναντίον της χώρας μας.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα – αλλά και την Frontex, ζητώντας μάλιστα την κατάργησή της – για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενώ επανέφερε τα όσα είχε πει ο Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για ελληνική βοήθεια στο PKK.

Μάλιστα, έφτασε να εμπλέξει την χώρα μας στην υπόθαλψη τρομοκρατών με την Σουηδία και την Φινλανδία – για να προσθέσει μάλιστα ότι τα μέλη του PKK διαθέτουν επίσης γερμανικό και γαλλικό οπλισμό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ