Κάθε μήνας και… τριπλή δόση στην Εφορία από τα τέλη Μαΐου – Ποιοι θα πληρώνουν για 8 χρόνια

Ραντεβού με την εφορία. «Βαρύς» ο λογαριασμός για εκατομμύρια πολίτες που θα είναι αναγκασμένοι από το τέλος του τρέχοντος μήνα να πληρώνουν δύο, ακόμη και τρεις δόσεις για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τα κρατικά ταμεία τουλάχιστον έως τον Φεβρουάριου του 2023 και κάποιοι για.. ακόμη αρκετά χρόνια. Η αρχή θα γίνει με την εξόφληση της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ έως τις 31 Μαΐου, για να ακολουθήσει ο φόρος εισοδήματος, αλλά και οι αποπληρωμή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για σχεδόν 700.000 επαγγελματίες.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Με «φόντο» τα «εκρηκτικά» κόστη της ηλεκτρικής ενέργειας, τις «τρελές» ανατιμήσεις σε είδη απαραίτητα για το «καλάθι» του νοικοκυριού, αλλά και στις πρώτες ύλες και φυσικά και τις υψηλές πτήσεις των τιμών των καυσίμων, κάθε οικογένεια στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να «στριμώξει» -πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά- στον προϋπολογισμό της και την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ. Αμέσως μετά στα ήδη υπάρχοντα βάρη θα προστεθούν και άλλα, όπως ο φόρος εισοδήματος και η Επιστρεπτέα.

Κάθε μήνας και… τριπλή δόση στην Εφορία

Κάθε μήνας και διπλή έως τριπλή δόση στην Εφορία λοιπόν για εκατομμύρια νοικοκυριά από εδώ και στο εξής: Στο τέλος του πρώτου μήνα θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος θα αποπληρωθεί σε 10 δόσεις με την τελευταία να εξοφλείται τον Φεβρουάριο του 2023.

Δεδομένης πάντως της αύξησης των αντικειμενικών αξιών ο ΕΝΦΙΑ έχει υποστεί ριζικό… «λίφτινγκ»: Με τις αλλαγές που έγιναν οι νέες «φουσκωμένες» αντικειμενικές μπορεί να μην επιβαρύνουν μέσω ΕΝΦΙΑ όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά ήρθαν για να μείνουν και θα επηρεάσουν μια σειρά από άλλους φόρους και τέλη που βαρύνουν τα ακίνητα. Με «κόφτες» που μπήκαν ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ, υπολογίζεται πως οι 8 στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων φέτος –αν μη τι άλλο- θα πληρώσουν μικρότερα ποσά στην Εφορία από ότι πέρυσι.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ