Ιστορία τρέλας: Πήγε να πάρει τη σύνταξή της και έμαθε ότι … έχει πεθάνει—Η απάντηση του ΕΦΚΑ

Πήγε να πάρει τη σύνταξή της και έμαθε ότι… έχει πεθάνει. Η 66χρονη Καλλιόπη Μυλωνίδη πήγε πριν από μια εβδομάδα να βγάλει χρήματα από το ΑΤΜ και έμαθε στο ΙΚΑ ότι είναι περασμένη στο σύστημα ως… νεκρή από τον Ιούνιο. Όχι μόνο αυτό αλλά επιπλέον τής ζήτησαν να επιστρέψει σύνταξη 2 μηνών, χρήματα τα οποία υποτίθεται τα έχουν πάρει οι κληρονόμοι. Για το θέμα μίλησε η ίδια και ο σύζυγός της, Χαράλαμπος Μυλωνίδης στο OPEN.

«Πήγα την περασμένη Tρίτη να πληρωθώ από την τράπεζα και βλέπω ότι χρήματα δεν υπάρχουν. Τρελάθηκα. Προσπαθήσαμε με τον άνδρα μου να πάρουμε τηλέφωνα στο ΙΚΑ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, στο ΙΚΑ Ιωνίας. Κανένας δεν σήκωνε το τηλέφωνο. Πήρα το 18880 για να μας συνδέσουνε με όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Πάω στο ΙΚΑ της Δράμας να μάθω γιατί δεν μου έχουν βάλει τη σύνταξη. Η υπάλληλος μού είπε ότι “εδώ θεωρείστε νεκρή”. Και εκτός αυτού πρέπει να επιστρέψουν οι κληρονόμοι τους δύο μήνες που πήραν τη σύνταξη, τα λεφτά» τόνισε η κα Καλλιόπη Μυλωνίδη

Από την πλευρά του  ο κ. Χαράλαμπος  Μυλωνίδης είπε «η σύζυγός μου πήγε να εισπράξει τη σύνταξη από το ΑΤΜ και δεν βρήκε λεφτά. Πήγαμε στο ΙΚΑ Δράμας, ανοίγει το κουμπιούτερ η υπάλληλος, μας  κοιτάζει παράξενα και λέει η κα Καλλιόπη Μυλωνίδη είναι νεκρή από τον Ιούνιο. Ναι λέει ότι  είναι νεκρή».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν υπάρχει κάποια συνωνυμία. «Όχι, δεν υπάρχει αυτό στον δήμο» απάντησε και ανέφερε ότι ενημερώθηκε από κάποιο γνωστό του που εργάζεται στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης  ότι το σύστημα  έχει περασμένη την σύζυγο του ως νεκρή από τον Ιούνιο μήνα.

«Τους είπα φέρτε την ληξιαρχική πράξη, πώς καταχωρήθηκε στο σύστημα; Λέει το ληξιαρχείο την έκανε την δουλειά. Πάω στο ΙΚΑ Ιωνίας, δεν λύθηκε το θέμα» συμπλήρωσε και ανέφερε ότι ακόμα η σύζυγός του είναι νεκρή.

Η απάντηση του εκπρόσωπου Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρου Τσάπαλου

Για το θέμα της «αποθανούσας» μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος  Τσάπαλος στο Open.

«Προφανώς έχει προκύψει πρόβλημα στο ληξιαρχείο. Ενημερώθηκε όχι μόνο ο ΕΦΚΑ αλλά και οι υπόλοιποι δημόσιοι φορείς ότι η γυναίκα δεν ζει.  Άρα το ίδιο πρόβλημα το έχει και στην εφορία, πρέπει να το κοιτάξει  η κα Μυλωνίδη» τόνισε και επανέλαβε ότι «το πιθανότερο είναι να έχει γίνει  το λάθος στο ληξιαρχείο, γιατί εάν έχει γίνει εκεί, τότε  δεν θα έχουν ενημερωθεί  όλοι οι δημόσιοι φορείς.  Άρα θα πρέπει να κάνει την ίδια δουλειά η κα Μυλωνίδη και στους υπόλοιπους φορείς»

«Εμείς ως ΕΦΚΑ θα το λύσουμε σήμερα το θέμα» ξεκαθάρισε και πρόσθεσε «Θα πάρουμε τον ΑΜΚΑ σας και θα το λύσουμε σήμερα το θέμα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ