Η Ελλάδα οδεύει σε ένα Eurogroup όπου θα εξασφαλίσει μια μεγάλη δόση

Mε το χρέος και την ένταξη της Ελλάδας στο QE να βγαίνουν χθες «εκτός διαπραγμάτευσης» από τα πιο επίσημα χείλη, πλέον η Ελλάδα οδεύει σε ένα Eurogroup όπου είναι μάλλον σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει – μόνο -μια μεγάλη δόση.

Η πρώτη διάψευση ήρθε από την πλευρά Σόιμπλε και αφορούσε το χρέος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1 από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών ακύρωνε τη γαλλική πρόταση για το χρέος πριν καλά –καλά ο Γάλλος υπουργός οικονομικών κ. Μπρούνο Λε Μερ αποχωρήσει από την Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου οικονομικών τόνισε ότι αυτό που προτείνει το Παρίσι, δηλαδή μια σύνδεση της αποπληρωμής χρέους με τον ρυθμό ανάπτυξης, κάτι που θα είχε ως προϋπόθεση την συνεχή αναδιαμόρφωση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους θα ισοδυναμούσε με καθαρή ελάφρυνση του χρέους κάτι που δεν θέλει να συζητήσει τώρα το Βερολίνο.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συζητηθούν εναλλακτικά σενάρια για το χρέος σε αυτή την σύνοδο των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης.

Η δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη ήρθε από τη συνέντευξη του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ κ. Μπενουά Κερέ στο Bloomberg.

Ο κ. Κερέ δήλωσε την πεποίθησή του ότι θα πρέπει οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών να αναλάβουν δράση, ώστε να δώσουν στην Ελλάδα μια απόφαση που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στην οικονομία της.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ