Γιούνκερ: Πώς πετάξαμε το Grexit στα σκουπίδια

Γιούνκερ: Πώς πετάξαμε το Grexit στα σκουπίδια

Πεπεισμένος ότι “η άθλια λέξη Grexit έχει εξαφανιστεί” εμφανίζεται σε μία συνέντευξη-ποταμό που παραχώρησε στο πρακτορείο MarketNews International ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Μια εβδομάδα πριν από την επίσημη ε��ίσκεψή του στην Αθήνα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Eurogroup χαρακτηρίζει “αδελφό του” τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δηλώνει μετά βεβαιότητας ότι η Ελλάδα πάει καλά, βρίσκεται στον σωστό δρόμο, αλλά τονίζει ότι είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθεί εάν θα χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα την περίοδο 2015-2016.

Αφήνει επίσης το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου δανείου και βλέπει επιστροφή στις αγορές “μέσα στα επόμενα χρόνια”, χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίσει επακριβώς το πότε. Δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι η Ευρωζώνη έχει δεσμευθεί να βοηθήσει την Ελλάδα εάν οι προϋποθέσεις τηρηθούν, ενώ χαρακτηρίζει “ανεύθυνη” τη συζήτηση που έχει ανοίξει τώρα για περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά όλες τις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών το πρόγραμμα είναι σε σωστή τροχίά, η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με αποτέλεσμα σε κάποια χρόνια από τώρα το χρέος να καταστεί βιώσιμο και να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

 

Διαβάστε το δημοσίευμα από την εφημερίδα “Έθνος”: (πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση)

 

 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ