Φορολογικές δηλώσεις 2022: Οι αλλαγές, οι νέοι κωδικοί και τα “μυστικά” τους – Τι ισχύει για τον ΕΝΦΙΑ

“Τρέχουν” οι φορολoγικές δηλώσεις. Σε διαδικασία υποβολής δηλώσεων βρίσκονται οι φορολογούμενοι και ήδη  έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα αυξημένη κινητικότητα από αυτούς που  θέλουν από ότι φαίνεται να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους αρχίζοντας από την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η ανάρτηση των  εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ για  περισσότερους από 6,2 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Πιο αναλυτικά τώρα σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ  που θα πληρώσουμε φέτος τα ραβασάκια του νέου μειωμένου ΕΝΦΙΑ, θα πληρωθούν σε 10 δόσεις αρχής γενομένης από τον Μάιο και  την τελευταία να  πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Γράφει η Χριστίνα Μαννέ σε συνεργασία με την Βασιλική Καραβάτα

Το ελάχιστο ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 10 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ μέσω του myAADE-Εφαρμογές -Ε9/ΕΝΦΙΑ. Στη συνέχεια εισάγονται οι κωδικοί Taxisnet. Επιλέγουμε το έτος 2022 και μπορούμε να δούμε  το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2022 το οποίο εμφανίζεται διαφορετικά σε σχέση με αυτό του προηγούμενου έτους με το δοσολόγιο και την ταυτότητα οφειλής να  εμφανίζονται αναλυτικά στην πρώτη σελίδα.

φορολογικές δηλώσεις

Ας δούμε συγκεκριμένα τι νέο  μας φέρνει η απόφαση που εκδόθηκε για τις δηλώσεις.

  • Η απόφαση καθορίζει τα δικαιολογητικά τα οποία υποβάλλονται μαζί με τη δήλωση.

Η δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος που λήγει την 31ή Δεκεμβρίου 2021 υποβάλλεται εμπρόθεσμα μέχρι την 30η Ιουνίου 2022.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ