Φέτα: Η ακρίβεια την έχει μετατρέψει σε είδος πολυτελείας

Σε προϊόν πολυτελείας έχει μετατραπεί η φέτα, η τιμή της οποίας μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 20 ευρώ το κιλό, όταν το προϊόν είναι βιολογικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, παρά το ότι έχει μειωθεί το κόστος παραγωγής του αιγοπρόβειου γάλακτος, το παραδοσιακό λευκό τυρί των Ελλήνων τείνει να γίνει είδος πολυτελείας.

Η ακρίβεια έχει οδηγήσει την τιμή της φέτας σε απλησίαστα επίπεδα. Στα σούπερ μάρκετ πωλείται από 9,75 ευρώ έως 14,40 ευρώ. Το 2021 κόστιζε 8,5 ευρώ. Η συσκευασμένη φέτα είναι ακόμα πιο ακριβή, αρχίζοντας από 9,25 ευρώ αν πρόκειται για προϊόν ιδιωτικής ετικέτας, μέχρι και 20,91 ευρώ αν πρόκειται για βιολογική, επώνυμη φέτα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, συχνά, καταστήματα τροφίμων πωλούν το λευκό τυρί σαν φέτα. Και όλα αυτά όταν η τιμή του πρόβειου γάλακτος σε σχέση με πέρσι μειώθηκε κατά περίπου 20 λεπτά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ