Έρχονται 1.143 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους

Συνολικά 1.143 μόνιμες προσλήψεις θα γίνουν εντός του 2022 σε δήμους,  όπως αναφέρεται σε επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Αναλυτικά, για τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών, εγκρίνονται:

  •  1.110 θέσεις μόνιμου προσωπικού και
  • 33 θέσεις δικηγόρων – νομικών συμβούλων με σχέση έμμισθης εντολής. Οι προσλήψεις αφορούν σε 312 δήμους, περιφέρειες, δημοτικά λιμενικά ταμεία και περιφερειακές ενώσεις.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής: Η πλήρωση των θέσεων πραγματοποιείται με τη διαδικασία διεξαγωγής πανελλήνιου ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ή με ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ βάσει προκαθορισμένων και αντικειμενικών κριτηρίων ή άνευ νέας προκήρυξης, με πλήρωση των θέσεων από πίνακα επιλαχόντων προηγούμενου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4765/2021, ποσοστό 12% των θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ επί των θέσεων που περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2022, θα καλυφθεί από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%), όπως διαπιστώνεται από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας. Η πλήρωση των ανωτέρω θέσεων θα πραγματοποιηθεί με σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 παρ.1 περ. β΄ του ν. 4765/2021.

 Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ