Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Έρχεται «τσεκούρι» στους δικαιούχους – Γιατί μπορεί να “κοπεί” το 40%

«Χοντρό ξεκαθάρισμα» μεταξύ εκείνων των επαγγελματιών που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για ενισχύσεις μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 φέρνει η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα κριτήρια υπαγωγής σε αυτόν τον κύκλο: Αμέσως μετά όμως «ανοίγει ο δρόμος» για τις πρώτες εκταμιεύσεις και ενεργοποιούνται και οι διαδικασίες για τον 7ο κύκλο ενισχύσεων.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Από τις περίπου 721.000 αιτήσεις που έγιναν για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ποσοστό που μπορεί να αγγίζει και το 40% θα κοπεί: και αυτό γιατί είτε δεν είχαν τον Ιανουάριο πτώση τζίρου τουλάχιστον 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, είτε ο μηνιαίος τζίρος αναφοράς είναι χαμηλότερος από 200 ευρώ. Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ που θα υπογραφεί και θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ τις αμέσως επόμενες ώρες θα καθορίζει με ακρίβεια τα κριτήρια υπαγωγής και θα ενεργοποιήσει τον «κόφτη» που θα οριστικοποιήσει τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα μοιραστούν τα 500 εκατ. ευρώ του 6ου κύκλου.

Πότε αρχίζουν οι πληρωμές του 6ου κύκλου

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή της ενίσχυσης στους δικαιούχους, που αναμένεται να γίνουν το πολύ έως την Παρασκευή 5 Μαρτίου: Μάλιστα, ο στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι να πιστωθούν τα χρήματα τουλάχιστον στους μισούς δικαιούχους, με προοπτική να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα ελάχιστα ποσά ξεκινάνε από 500 ευρώ για επαγγελματίες χωρίς εργαζόμενους και φτάνουν έως και τα 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζόμενους. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ