Επίδομα 534 ευρώ: Άρχισαν οι δηλώσεις για τις αναστολές Μαρτίου στην “ΕΡΓΑΝΗ”

Από σήμερα, Πέμπτη, 4 Μαρτίου έως τις 8 Μαρτίου στις 4 μ.μ. μπορούν οι επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλουν στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για ολόκληρο τον μήνα Μάρτιο ή μέρος αυτού προκειμένου το προσωπικό τους να λάβει το επίδομα των 534 ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα δηλώνονται νομίμως και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που αφορούν τις 1 Μαρτίου, 2 Μαρτίου, 3 Μαρτίου και 4 Μαρτίου 2021. Επισημαίνεται ότι από τις 8 Μαρτίου 2021 στις 4.01 μμ και μετά, οι επιχειρήσεις εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν μόνο νέες αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για το διάστημα από την 1η Μαρτίου έως και τις 8 Μαρτίου του 2021 στις 4μμ.

Υπενθυμίζεται ότι ένεκα του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Στις δε περιπτώσεις που πρέπει να υπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ