Επιχειρηματικά δάνεια: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δόσεων – Οι δικαιούχοι

Τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα και Μάϊο το κράτος θα «πληρώσει» τις δόσεις χιλιάδων επιχειρηματικών δανείων: Το περιβόητο πρόγραμμα “Γέφυρα 2” ενεργοποιείται και το υπουργείο Οικονομικών δίνει μάχη με το χρόνο, ώστε να προλάβει να επιδοτήσει τους επαγγελματίες που τα δάνειά τους «ξεπαγώνουν» και οι τράπεζες τους ζητούν να εξοφλήσουν κανονικά τις δόσεις τους.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Τις δόσεις επιχειρηματικών δανείων σε ποσοστό μέχρι και 90% και για διάστημα 8 μηνών έρχεται να καλύψει το κράτος μέσα από ένα νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων: Η λεγόμενη «Γέφυρα 2» θα καλύπτει αυτή την φορά επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είτε είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είτε δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Γέφυρα 2

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επιχειρηματιών, οι οποίες έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια επιλεξιμότητας. Όπως και στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ για την 1η κατοικία, έτσι και στο νέο πρόγραμμα, θα επιβραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φτάνουν στο 90% της δόσης.

Σε όσους έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο θα δοθεί επιδότηση έως 80% της δόσης, προκειμένου να αποφύγουν οι συγκεκριμένοι κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Η υλοποίηση ενός προγράμματος επιδότησης δόσεων για δάνεια επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων, αντίστοιχο με το πρόγραμμα που «έτρεξε» για τα φυσικά πρόσωπα, έπεσε στο τραπέζι και πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς άρχισαν να πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζαν ότι είναι απαραίτητη η επιδότηση ώστε να μην βαφτούν … κατακόκκινα χιλιάδες επιχειρηματικά δάνεια.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ