“Είμαι οπαδός της Ελλάδας”

Τη συγκρότηση ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Τοπικής Ανάπτυξης, συζήτησαν σήμερα το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και αντιπροσωπεία του Εκτελεστικού Γραφείου του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, με επικεφαλής τον πρόεδρο και δήμαρχο Στουτγάρδης Βόλφανγκ Σούστερ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης παρουσίασε τη δομή του Ταμείου, που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί, αναφέρθηκε στη μείωση των πόρων για λειτουργικές δαπάνες κατά 50% και των πόρων για έργα κατά 64% και μίλησε για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και αυτεπιστασίας που αναμένεται να λειτουργήσουν, ως ανάχωμα στην ανεργία, με μέσο, ετήσιο εισόδημα για κάθε εργαζόμενο 6.000 ευρώ.Από την πλευρά του, ο κ. Σούστερ δήλωσε ότι είναι “οπαδός” της Ελλάδας και ότι ελπίζει “όλο και περισσότεροι” να επισκέπτονται τη χώρα μας.

Σημείωσε, όμως, ότι υπάρχουν “ασάφειες” στις πολιτικές δομές της Ελλάδας, οπότε “δεν είναι σαφές ποιος κάνει τι και ποιος χρηματοδοτεί ποιον”.

Για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Τοπικής Ανάπτυξης και το ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης των δήμων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που πλήττονται από την κρίση, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν αδιάθετα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ στα διαρθρωτικά ταμεία. “Αυτά τα χρήματα υπάρχουν και για την Ελλάδα και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κατά βούληση. Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε τους συναδέλφους με τεχνογνωσία, ώστε τα έργα να λάβουν σάρκα και οστά”.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ