«Δώστε χρόνο στην Ελλάδα»

«Δώστε χρόνο στην Ελλάδα»

 

Να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ακόμη κι αν αυτό σημαίνει υψηλότερο κόστος ζητεί ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, Πεερ Στάινμπρουκ.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο London School of Economics ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υπογράμμισε ότι οι χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση πρέπει να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους και να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους και σημείωσε ότι η κυβέρνηση της κ. Μέρκελ δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στη δημοσιονομική εξυγίανση.

«Νομίζω ότι ο χρόνος εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων εξυγίανσης πρέπει να διευρυνθεί, να επεκταθεί, ιδίως στην περίπτωση της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Στάινμπρουκ.

«Αυτό», πρόσθεσε, «θα κοστίσει πιθανότατα κάποια χρήματα και στα δικά μου μάτια είναι σίγουρο πως θα κοστίσει κάποια χρήματα και στη Γερμανία και γι’ αυτό πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος, πρέπει να ενημερωθεί το εκλογικό σώμα και αυτό δεν καταλαβαίνω (στην παρούσα κυβέρνηση)».

Επισήμανε παράλληλα ότι απαιτούνται περισσότερα οικονομικά κίνητρα και πιο αυστηρή παρακολούθηση των τραπεζών παράλληλα με την εξυγίανση στις πληγείσες από την κρίση χώρες της ευρωζώνης.

«Νομίζω ότι αρκετές από αυτές τις χώρες και τις κυβερνήσεις δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένες με αυτή την στρατηγική της προσαρμογής μόνο, καθώς μόνο η εξυγίανση οδηγεί τις κοινωνίες και τις οικονομίες σε λιτότητα», κατέληξε.

 

 

 

 

Πηγή: Reuters

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ