Δημόσιο: Νόμος για τα μπόνους – Πότε θα ψηφιστεί – Όλα όσα είπε ο Βορίδης

Ο νόμος για την αξιολόγηση στο δημόσιο αλλά και την εισαγωγή ενός συστήματος ανταμοιβών (μπόνους) για τους δημοσίους υπαλλήλους θα έχει ψηφιστεί τον Μάιο, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς  και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός βασικό ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε κίνητρα και να εξασφαλίσουμε ότι η δημόσια διοίκηση θα κινηθεί με γοργούς και ακριβείς ρυθμούς και με ξεκάθαρα τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εφαρμοστεί αποτελεσματικά το πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. «Χρειαζόμαστε ένα σύστημα ανταμοιβών και είμαστε έτοιμοι να το θεσμοθετήσουμε. Ο σχετικός νόμος θα ψηφιστεί τέλος Μαΐου για την αξιολόγηση στο δημόσιο και ένα σημαντικό κομμάτι του θα είναι αυτό το σύστημα ανταμοιβών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης. Μάλιστα έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της εν λόγω μεταρρύθμισης.

Δημόσιο: Αλλάζει ο τρόπος αξιολόγησης

δημόσιο

Σύμφωνα με τον Υπουργό, το δημόσιο αλλάζει τον τρόπο αξιολόγησης θέτοντας στόχους, ενώ σηματοδοτείται μία μεταρρύθμιση που θα παίξει σημαντικό ρόλο, σε συνδυασμό με ένα σύστημα προσλήψεων με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Ενώ στόχος είναι και ο καλύτερος τρόπος καταμερισμού του ανθρώπινου δυναμικού.

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θέτει προκλήσεις που έχουν σχέση με απαιτητικά ρυθμιστικά συστήματα και αυτό είναι αναγκαίο. Πρέπει να δαπανηθούν τα κονδύλια με το σωστό τρόπο και να επιτελέσουν τον σκοπό τους, καθώς αυτό θα είναι προς όφελος των πολιτών. Η δεύτερη πρόκληση έχει να κάνει με ένα αυστηρό χρονικό πλαίσιο για αυτό το πρόγραμμα. Η Ελλάδα τα πάει καλά και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει και στο μέλλον», εκτίμησε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ