Χιόνης στον Realfm 97,8: Θα έχουμε συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς το 2023

«Θα εξαρτηθεί από την πορεία του πληθωρισμού τι χρονιά θα έχουμε. Πριν κάνουμε μια πρόβλεψη για το 2023 πρέπει να δούμε τι έγινε το 2022. Για το 2022 ενώ η οικονομία τα δύο πρώτα τρίμηνα είχε ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 7%, ξαφνικά το τρίτο τρίμηνο έπεσε στο 2,8% γιατί τότε προέκυψε το θέμα του πληθωρισμού. Άρα, επηρεάζει ο πληθωρισμός την ανάπτυξη. Αν έχουμε υψηλό πληθωρισμό καθ’ολο το 2023, τότε η ανάπτυξη θα πέσει και η ανεργία θα αυξηθεί. Το θέμα είναι πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε με αντιπληθωριστικά και αναπτυξιακά μέτρα» δήλωσε ο Διονύσης Χιόνης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, «ο σχεδιασμός έως τώρα και στον προϋπολογισμό, είναι ένας σχεδιασμός που αντιμετωπίζει ένα έκτακτο περιστατικό».

«Αν δεν πάει καλά η κατανάλωση, όσο καλά κι αν πάνε οι εξαγωγές και οι επενδύσεις το ΑΕΠ δεν πρόκειται να αυξηθεί» σημείωσε.

«Αν έχουμε παράταση του φαινομένου του πληθωρισμού θα χρειαστούν πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις, που δεν αποκλείεται να τις δούμε σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς το 2023, λόγω του ότι δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα και καμία παράμετρος που μπορούμε να την ελέγξουμε από τώρα» σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ