Χιόνης στον Realfm 97,8: Ευχάριστη έκπληξη τα μέτρα – Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο σοκ

Ο καθηγητής Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Διονύσης Χιόνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου σχολίασε τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση κατά της ακρίβειας. 

“Αν οι τιμές ενέργειας συνεχίσουν να βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα, το φαινόμενο θα είναι μόνιμο και τότε θα χρειαστεί μια άλλη δέσμη μέτρων και μια αναδιάταξη της φορολογικής πολιτικής και της αναπτυξιακής πολιτικής, όχι μόνο για την ενίσχυση των νοικοκυριών αλλά και για την αντιμετώπιση της ύφεσης και την ενίσχυση της ανάπτυξης. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, δεδομένης της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και ότι το 2022 θα είναι έτος δημοσιονομικού συμμαζέματος, αντιλαμβάνεστε ότι δεν περίμενε κανείς κάτι το φοβερό και τρομερό” ανέφερε.

“Για εμένα αποτελούν ευχάριστη έκπληξη αυτά τα μέτρα, όχι ότι θα κάνουν κάτι το φοβερό γιατί είναι μέτρα παρωδικά που θα ενισχύσουν για τρεις μήνες τα νοικοκυριά και ίσως λίγο την κατανάλωση” επανέλαβε.

“Οι συνέπειες από τον πόλεμο θα διαρκέσουν. Το φαινόμενο με τις υψηλές τιμές άρχισε να εξελίσσεται από το καλοκαίρι του 2021” σχολίασε.

“Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο σοκ και από την πλευρά της προσφοράς και από την πλευρά της ζήτησης” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ