Άσμουσεν: Το κόστος επιμήκυνσης μικρότερο από το Grexit

Άσμουσεν: Το κόστος επιμήκυνσης μικρότερο από το Grexit

Το ότι το κόστος της επιμήκυνσης του χρόνου που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στους στόχους του μνημονίου θα είναι μικρότερο από αυτό που θα υπάρξει σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη επαναλαμβάνει το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιεργκ Ασμουσεν.

«Η εντύπωση που έχω αποκομίσει είναι ότι η προθυμία των κρατών μελών για μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι εξαιρετικά μικρή. Ως εκ τούτου, πρέπει να εξετάσουμε ένα φάσμα επιλογών, όπως η εθελοντική επαναγορά του χρέους ή η μείωση των επιτοκίων των δανείων. Μπορούμε επίσης να ζητήσουμε από την Ελλάδα να επιδιώξει να πετύχει ένα υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό», είπε ο κ. Ασμουσεν, μιλώντας στην ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «De Tijd».

Επανέλαβε δε, πως «είναι επιθυμητό η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», διευκρινίζοντας πως ακόμη και αν κάτι τέτοιο απαιτεί βοήθεια για ένα ή δύο χρόνια, «το κόστος θα είναι τελικά κατά πολύ χαμηλότερο από το κόστος από μια έξοδο της Ελλάδας ή μια στάση πληρωμών».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ