Αποζημιώσεις «κουρεμένων» ενοικίων – Τι να προσέξετε για να μην τις πάρει πίσω η εφορία

Αντίστροφη μέτρηση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων για να μην… χάσουν την αποζημίωση ενοικίου μηνός Μαΐου: Είτε εισέπραξαν προκαταβολικά, είτε όχι την αποζημίωση μηνός Μαΐου οι εκμισθωτές ακινήτων θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν δήλωση Covid έως αύριο. Έως την Τρίτη 20 του μήνα η προθεσμία για ιδιοκτήτες και υπεκμισθωτές που θέλουν να διορθώσουν λάθη ή να εξασφαλίσουν αποζημιώσεις τις οποίες δεν εισέπραξαν τους προηγούμενους μήνες.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ή υποβάλουν δήλωση Covid έως αύριο 15 Ιουλίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν αποζημιώσεις για «κουρεμένα» ενοίκια μηνός Μαΐου ή τα ποσά που έλαβαν θα τα δεσμεύσει και θα τα πάρει πίσω η Εφορία μέσα από τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Αν την δηλώσεις .. μπορείς να την σώσεις την αποζημίωση ενοικίου

ΠΡΟΣΟΧΗ, λοιπόν: Δεδομένου ότι ακολουθήθηκε και για τον Μάϊο το γνωστό «μοντέλο» της προκαταβολής αποζημίωσης μειωμένου ενοικίου, ενεργοποιείται η διάταξη που αναφέρει ότι αν δεν υποβληθεί «Δήλωση Covid» εντός της προθεσμίας, το ποσό καθίσταται απαιτητό και ξεκινά διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος: Δηλαδή η Εφορία αν διαπιστώσει ότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη δήλωση από τον ιδιοκτήτη ακινήτου θα ζητήσει πίσω τα χρήματα που του κατέβαλε. Όσοι πάντως δεν εισέπραξαν τις σχετικές αποζημιώσεις με τη μορφή προκαταβολής για τον μήνα Μάιο, έχουν την τελευταία ευκαιρία για να υποβάλουν την σχετική δήλωση και να πάρουν τα χρήματα που τους αναλογούν.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ