Αποζημιώσεις ενοικίου: Ακόμα περιμένουν την εξόφληση για Νοέμβριο – Πότε αρχίζει η πληρωμή του Δεκεμβρίου

«Παράθυρο» εξόφλησης εντός του τρέχοντος μηνός της αποζημίωσης «κουρεμένου» ενοικίου για τον Ιανουάριο, αφήνουν «ανοιχτό» υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών: Εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, πάντως, δεδομένου ότι αποζημιώσεις προηγούμενων μηνών δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Για υπεράνθρωπη προσπάθεια να καταβληθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων έως το τέλος του μήνα, η αποζημίωση μειωμένου ενοικίου για τον Ιανουάριο, κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Οικονομικών: Ξεκαθαρίζουν όμως ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα που «κυνηγάει» προθεσμίες, οι οποίες είναι δύσκολο να τηρηθούν -λόγω της φύσης της αγοράς ακινήτων- και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται αυτή η προσπάθεια να πέσει στο κενό.

Δεν έχει εξοφληθεί ούτε καν ο… Νοέμβρης

Άλλωστε, η αποζημίωση μηνός Νοεμβρίου -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν έχει ακόμα εξοφληθεί σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, αν και οι πληρωμές άρχισαν από τις 18 Ιανουαρίου! Πρόκειται κυρίως για περιπτώσεις συνιδιοκτησίας ακινήτων τα οποία εκμισθώνονται σε πληττόμενες επιχειρήσεις. Ο έλεγχος των συγκεκριμένων περιπτώσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ -προκειμένου να αποφευχθούν λάθη- δεν είναι εύκολος και απαιτείται χρόνος. Παρά τις εκκρεμότητες, το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για τις αποζημιώσεις του Δεκεμβρίου πιθανότατα θα τηρηθεί. Και παρά τις όποιες προσπάθειες για το 80% του Ιανουαρίου δύσκολο να προχωρήσει και αυτή η εκκρεμότητα μέσα στον μήνα.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ