Αποζημιώσεις ενοικίων: Δεύτερη ευκαιρία σε όσους “κόπηκαν” λόγω λάθους – Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις

Ηλεκτρονικά «ραβασάκια» από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έλαβαν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων και ενημερώθηκαν για τους λόγους που «κόπηκαν» από τις αποζημιώσεις «κουρεμένου» ενοικίου: Όσοι πάντως έμειναν εκτός ενισχύσεων λόγω λάθους, θα έχουν μια «δεύτερη ευκαιρία» να το… διορθώσουν και να πάρουν έστω και καθυστερημένα τα ποσά που τους αναλογούν. Από βδομάδα πάντως αναμένεται να αρχίσουν να εξοφλούνται οι αποζημιώσεις μηνός Ιανουαρίου.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μια «δεύτερη ευκαιρία» θα έχουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων εισέπραξαν «κουρεμένα» ενοίκια τους προηγούμενους μήνες και «κόπηκαν» λόγω λάθους να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις που έχασαν: Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων COVID με διορθώσεις για τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020. Το διάστημα που θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για αυτές τις περιπτώσεις αρχίζει από τις 16 Μαρτίου με την προθεσμία να λήγει στις 19 Απριλίου.

Πληρωμές για τον Ιανουάριο και αιτήσεις για Φεβρουάριο

Και ενώ οι εκκρεμότητες των προηγούμενων μηνών παραμένουν, οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται –μεταξύ άλλων- να «εμφανίσουν» έως τις 31 Μαρτίου τα «κουρεμένα» ενοίκια που εισέπραξαν τον Φεβρουάριο από επιχειρήσεις και εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή, προκειμένου να εξασφαλίσουν και αυτές τις αποζημιώσεις.

Από τις 17 Μαρτίου υπολογίζεται πάντως πως θα αρχίσουν να καταβάλλονται από το Κράτος τα χρήματα για τις αποζημιώσεις μηνός Ιανουαρίου: Όσοι έχουν ενοικιαστές που ανήκουν στους κλάδους, οι οποίοι συνεχίζουν να έχουν κατεβασμένα ρολά και άρα δεν πληρώνουν ούτε ευρώ, τότε θα λάβουν ως αποζημίωση από το Κράτος ποσό που αντιστοιχεί στο 80% του αρχικού μισθώματος, αν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, και το 60% για τα νομικά πρόσωπα.

Ενοίκια και αποζημιώσεις πολλών ταχυτήτων

Τα μισθώματα του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου 2021, από την στιγμή που επεκτάθηκε το μέτρο του μηδενικού ενοικίου, διακρίνονται ως προς τη μείωσή τους σε τρεις κατηγορίες.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ