Από τη Ρωσία με αγάπη

Από τη Ρωσία με αγάπη

Βέβαιη πως οι αφίξεις Ρώσων τουριστών θα ξεπεράσουν αυτή τη χρονιά το ένα εκατομμύριο εμφανίστηκε η Τατιάνα Ζότοβα, εμπορική διευθύντρια του Labirint, του μεγαλύτερου tour operator της Ρωσίας, που φέτος πραγματοποίησε το 7ο ετήσιο Greek Forum στην Κέρκυρα. Ζήτησε, ωστόσο, να υλοποιηθούν περισσότερες επενδύσεις από την Ελλάδα στο κομμάτι της προβολής των τουριστικών της προορισμών, ώστε η ροή Ρώσων επισκεπτών όχι μόνο να έχει συνέχεια, αλλά και να κινείται διαρκώς με αυξητικούς ρυθμούς.

Μόνο ο συγκεκριμένος tour operator αναμένεται να φέρει στην Ελλάδα περισσότερους από 200 χιλ. Ρώσους τουρίστες, καταγράφοντας αύξηση στις κρατήσεις κατά 25% σε σχέση με την περσινή σεζόν. Πιο δημοφιλείς προορισμοί, σύμφωνα με την εμπορική διευθύντρια του Labirint, αναδεικνύονται και φέτος η Κρήτη και η Ρόδος με 3.000 Ρώσους τουρίστες την εβδομάδα, ακολουθεί η Κως με 2.500 χιλ. επισκέπτες, ενώ δυναμικά μπαίνουν στο «παιχνίδι» η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Σαντορίνη, η Καλαμάτα και η Αλεξανδρούπολη.

Στην προσπάθεια για αύξηση των τουριστών, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ο λεγόμενος προσκυνηματικός τουρισμός, με επισκέψεις σε ιδιαίτερα μέρη της Ορθοδοξίας. Όπως εξηγεί η εμπορική διευθύντρια του Labirint, η θεματική αυτή μορφή τουρισμού έχει ήδη σημαντική ανταπόκριση, οπότε στα άμεσα σχέδια του tour operator είναι η κατάρτιση «προσκυνηματικού ημερολογίου», ώστε να καταρτιστούν οι αντίστοιχες εκδρομές.

Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει, καθώς προγραμματίζονται οργανωμένες ημερήσιες επισκέψεις στα Ιεροσόλυμα από την Κρήτη και τη Ρόδο.

Το πρώτο GREEK FORUM έγινε το 2008 στην Κρήτη με 250 συμμετέχοντες και ακολούθησαν το 2009 η Χαλκιδική, η Κως το 2010, η Πελοπόννησος το 2011 και πέρσι η Ρόδος πέρυσι. Ενδεικτικό της μεγάλης δυναμικής που δείχνει να έχει η ρωσική αγορά είναι ότι φέτος στο Forum συμμετείχαν περισσότεροι από 500 Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες, 100 δημοσιογράφοι από ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και 150 Έλληνες ξενοδόχοι.

 

Πηγή: capital.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ