Αντιδράσεις προκαλεί το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

«Στον αέρα» βρίσκονται τεράστιες εκτάσεις στο παραλιακό μέτωπο δήμων της Β’ Πειραιά. Παρά τις ρητές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για παραχώρησή τους στους πολίτες, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά σε «υπόγειες» κινήσεις που μπορεί να φέρουν τις εκτάσεις αυτές στα χέρια ιδιωτών.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύει την ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ-ΟΛΠ που δείχνει ότι το Ταμείο κινείται αυτόνομα ζητώντας από τον Οργανισμό να του παραχωρήσει σημαντικά «φιλέτα» γης του παραλιακού μετώπου των δήμων της Β΄ Πειραιά, τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποσχεθεί ότι θα δοθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Το ΤΑΙΠΕΔ εμφανίζεται μάλιστα να προσφέρει στον ΟΛΠ ορισμένες «εξαιρέσεις» μικρών τεμαχίων γης και συγκεκριμένα ένα τμήμα της περιοχής του Πορθμείου Περάματος και ένα τμήμα του λιμενίσκου αλιέων στο Κερατσίνι. Δεν εξαιρείται, όμως, το πρώην εργοστάσιο Λιπασμάτων του Μποδοσάκη στη Δραπετσώνα, για το οποίο έχει δεσμευτεί ρητά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ξεσπούν οι δήμαρχοι και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και οι Δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος με κοινή τους δήλωση ετοιμάζονται για κοινές δράσεις και ζητούν να υλοποιηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο Κερατσίνι στις 13 Σεπτεμβρίου.

Τονίζουν ότι αυτή προϋποθέτει τη σαφή εξαίρεση του θαλάσσιου μετώπου του συγκροτήματος των Λιπασμάτων Δραπετσώνας από το νέο σχέδιο παραχώρησης.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που έχουν, λένε ότι το θαλάσσιο μέτωπο δεν εξαιρείται τελικά και περιλαμβάνεται στη νέα υπό κατάρτιση σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή: «Εφημερίδα των Συντακτών»

 

Δείτε επίσης

ΤΑΙΠΕΔ: Ανέφικτος ο στόχος του 2015 για τις ιδιωτικοποιήσεις

Bloomberg: Οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα θα χρειαστούν δεκαετίες

Ορίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ

Εκτός προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ έξι ιδιωτικοποιήσεις

Η βουτιά στο παγκόσμιο εμπόριο και η Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ