ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η κυβέρνηση υπεξαιρεί το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού

Για «εξευτελιστική παράδοση στις απαιτήσεις των δανειστών» κάνει λόγο ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά την πρόταση που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή και σημειώνει πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ προχωρά σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.  Υπεξαιρεί το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού μετατρέποντάς το σε μια συμφωνία ίδια αν όχι ακόμα χειρότερη από αυτή που καταψηφίστηκε πανηγυρικά».

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

«Η συμφωνία που έφερε σαν πρόταση η κυβέρνηση στην Βουλή αποτελεί μία πλήρη, εξευτελιστική παράδοση στις απαιτήσεις των δανειστών. Ένα νέο βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό νέο μνημόνιο. Σκληρά αντιασφαλiστικά μέτρα, φορολεηλασία χωρίς τέλος, διατήρηση και επέκταση της φτώχιας για την εργατική τάξη, συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων και των αγροτών, μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών και δικτύων.

Οι υποσχέσεις για «άνοιγμα της συζήτησης για ελάφρυνση του χρέους» και το «επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ» αφενός δεν αποτελούν παρά το αναγκαίο φύλο συκής για το πέρασμα του νέου μνημονίου και αφετέρου αν και όσο υπάρξουν δεν θα είναι παρά κίνητρα για το κεφάλαιο και τις δουλειές του. Για την εργατική τάξη και τον λαό φτώχια, μισθοί πείνας εργοδοτική τρομοκρατία, κοινωνική καταστροφή.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.  Υπεξαιρεί το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού μετατρέποντάς το σε μια συμφωνία ίδια αν όχι ακόμα χειρότερη από αυτή που καταψηφίστηκε πανηγυρικά. Κανένα επιχείρημα καμιά δικαιολογία ότι ο κόσμος «δεν ήθελε την ρήξη» δεν ευσταθεί Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ με τις τράπεζες  κλειστές και το παγκόσμιο σύστημα να έχει πέσει πάνω του ότι το ΟΧΙ σημαίνει ρήξη και grexit. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να φορτώνει στον λαό τις επιλογές της.

Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο μνημόνιo! Μετά το σαρωτικό ΟΧΙ, όλες οι δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος και οι μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς μπορούν και πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους για να μην ψηφιστεί η συμφωνία και σε κάθε περίπτωση να μην εφαρμοστεί. Η ώρα της ευθύνης έφτασε. Κάθε άμεση ή έμμεση στήριξη ή ανοχή στην συμφωνία, ρίχνει νερό στον μύλο του μαύρου μετώπου κεφαλαίου ΕΕ-ΔΝΤ. Οι  τρομοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛΛ θα εισπράξουν ένα νέο πιο βαθύ, πιο ταξικό, πιο συνειδητό ΟΧΙ της ρήξης, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό!

Αντικειμενικά στην ημερήσια διάταξη μπαίνει το ζήτημα μιας άλλης αριστεράς. Μιας αριστεράς, της ρήξης και όχι των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων, που θα τιμήσει το  «ΟΧΙ του ελληνικού λαού». Ικανής να  τραβήξει την μάχη με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου μέχρι το τέλος, μέχρι την δικαίωσή της.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία  ψήφισαν ΟΧΙ για να διώξουν οριστικά και αμετάκλητα το «μαύρο μέτωπο» από τη ζωή τους. Όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη θέληση του λαού πολύ σύντομα θα θερίσουν θύελλες.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

 

Δείτε επίσης

Κοινή δήλωση των 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που απείχαν από τη ψηφοφορία

Βαρουφάκης στο Guardian: Ο Σόιμπλε θέλει να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη

Πέρασε η ελληνική πρόταση με 251 «ναι» – Ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.