Ανοίγει ο τουρισμός μέσα στον Απρίλιο – Πώς θα έρθουν οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες

Προετοιμάζεται για το άνοιγμα του τουρισμού η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία να ανοίξει πιλοτικά τα σύνορα για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η χώρα πρέπει να δηλώσει την παρουσία της στην τουριστική αγορά και αυτό θα το κάνει με μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αναμένεται να εκδοθεί απόψε και θα δίνει το πράσινο φως, ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξει πιλοτικά το άνοιγμα σε ταξιδιώτες μόνο από το Ισραήλ. Τελευταία στιγμή έγινε γνωστό ότι αυτή η ΚΥΑ άλλαξε και δεν θα υπάρχουν πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ισραήλ έχει εμβολιάσει σχεδόν το 70% του πληθυσμού του. Οι Ισραηλινοί που θα φτάνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πρέπει να έχουν κάνει 14 ημέρες νωρίτερα και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα έχουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών, θα υπόκεινται στον δειγματοληπτικό έλεγχο που κάνουν οι ελληνικές υπηρεσίες στα αεροδρόμια και δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Επίσης, δεν θα μπορούν να κάνουν εκδρομές. Αν έχουν κάνει κράτηση σε περιοχή εκτός της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης θα πηγαίνουν στον προορισμό της κράτησής τους αλλά θα μένουν εκεί και δεν θα μετακινούνται από αυτόν. Στις 16 Απριλίου αυτό θα επικαιροποιηθεί και ενδεχομένως εκεί να δούμε αν θα μπορούν να έρχονται ταξιδιώτες και από το Ηνωμένο Βασίλειο όπου επίσης ο εμβολιασμός πηγαίνει πολύ καλά, και ίσως και από κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της Realnews την Κυριακή 21 Μαρτίου, σύμφωνα με το οποίο ο τουρισμός ανοίγει μέσα στον Απρίλιο, έστω και με αυτά τα μέτρα για τους εμβολιασμένους επισκέπτες. Σημειώνεται, επιπλέον, σύμφωνα με το κυριακάτικο δημοσίευμα της Realnews, ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την επιτροπή λοιμωξιολόγων, επεξεργάζεται αυτήν την περίοδο τα πρωτόκολλα βάσει των οποίων θα ανοίξουν φέτος οι τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ σε λειτουργία κοντά στις πύλες εισόδου της χώρας θα βρίσκονται ξενοδοχεία καραντίνας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.