Ανατιμήσεις: Την Τετάρτη η συνάντηση Γεωργιάδη με τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ

Συνάντηση θα έχει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ  προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 θα συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ με φόντο τις ανατιμήσεις. «Την Τετάρτη έχω μια πολύ μεγάλη σύσκεψη με όλη την αγορά και με τα σούπερ μάρκετ και με τους χονδρεμπόρους και με πολλούς παραγωγούς τροφίμων. Ο σκοπός μας είναι να δούμε τι πραγματικά είναι αύξηση που δεν μπορεί να αποφευχθεί για να έχουμε μια πραγματική εικόνα συμφωνημένη με όλη την αγορά. Ποια είναι η λογική αυξήσεων στην ενέργεια και στα καύσιμα, στις εισαγόμενες πρώτες ύλες και τι παραπάνω από αυτό θεωρείται ότι είναι υπερβολικό. Όταν θα ολοκληρώσω αυτόν το  κύκλο και θα είμαι σε θέση  να σας πω με ειλικρίνεια και στοιχεία θα το κάνω », σημείωσε.

Τι ισχύει για τη μειωμένη ποσότητα των προϊόντων

Επίσης μίλησε για τις μειωμένες ποσότητες των προϊόντων που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.  «Στα προϊόντα έχουμε θεσπίσει ανώτατο πλαφόν κέρδους και πράγματι κάποιοι πονηροί  προσπάθησαν να προσπεράσουν τη διάταξη του πλαφόν με αυτό το κόλπο. Ξεκαθαρίζω ότι αυτό είναι παράνομο. Το πλαφόν έχει μπει σε μοναδιαίο κόστος – μετράει τη ποσότητα και οι έλεγχοι που κάνουμε με τη ΔΙΜΕΑ εδώ και δύο εβδομάδες είναι εστιασμένοι σε αυτό που γίνεται. Οι έλεγχοι συνεχίζονται » τόνισε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε  εάν εδώ  η ευθύνη είναι  της  εταιρείας  ή του σούπερ μάρκετ. Για αυτό ευθύνεται η εταιρεία, απάντησε .« Η εταιρεία έχει αλλάξει τη συσκευασία, την περιεκτικότητα και την ποσότητα , αυτό δεν αφορά τα σούπερ μάρκετ ».  «Η ευθύνη είναι στην εταιρεία. Εάν η εταιρεία πουλάει στην ίδια τιμή ή σε λίγο υψηλότερη τιμή μικρότερη ποσότητα τότε το  πρόβλημα θα το έχει η εταιρεία » συμπλήρωσε.

Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε πως «Οι υπηρεσίες παίρνουν τα τιμολόγια αγοράς.  Εάν το τιμολόγιο της αγοράς στην εταιρεία έχει πουλήσει φθηνότερα με μοναδιαίο κόστος δεν ευθύνεται η εταιρεία και εάν τη διαφορά την έχει κρατήσει το  σούπερ μάρκετ  τότε την ευθύνη θα την έχει το σούπερ μάρκετ » και πρόσθεσε πως

«Αυτός που έχει παραβιάσει το πλαφόν, αυτός θα πληρώσει το πρόστιμο. Τα πρόστιμα που βάζουμε, όλα πληρώνονται » και πρόσθεσε πως «μεσολαβεί μεγάλος χρόνος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και να μπει το πρόστιμο».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ