Αναπτυξιακός Νόμος: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των νέων προγραμμάτων

«Ζεστό χρήμα» που για μια ατομική επιχείρηση μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 275.000 ευρώ, ενώ ανεβαίνει ψηλότερα για μεγαλύτερες εταιρείες, μπορούν να εξασφαλίσουν επαγγελματίες μέσα από δύο νέα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου: Επιδότηση, φοροαπαλλαγή ή /και leasing, με ποσοστά που φτάνουν το 55% του προϋπολογισμού του έργου, περιλαμβάνει το μενού των δύο νέων προγραμμάτων.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Υπεγράφησαν δύο νέες προκηρύξεις υπαγωγής στα καθεστώτα ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 805 εκατομμυρίων ευρώ. Η γκάμα των δικαιούχων ευρεία, ενώ «πιάνει» επενδυτικά σχέδια στη γεωργία και την κτηνοτροφία, τον αθλητισμό, την ανέγερση ξενοδοχείων και την ανθρώπινη υγεία.

Πρόκειται για τα καθεστώτα ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» (7ος κύκλος) και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» (5ος κύκλος), με ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων την 25η Μαΐου 2021 και ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών την 30η Ιουλίου 2021. Στα πλαίσια των προκηρύξεων, προβλέπονται ενισχύσεις μέχρι 55%, με βάση τον Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την περιοχή εγκατάστασης.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των νέων προγραμμάτων

Ποιοι έχουν όμως το δικαίωμα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις εν λόγω ενισχύσεις του Αναπτυξιακού Νόμου;

  • Ατομική επιχείρηση (εφ’ όσον το ύψος των επενδυτικών σχεδίων δεν υπερβαίνει τις 500.000€)
  • Εμπορική εταιρία
  • Συνεταιρισμός
  • Κοιν.Σ.Επ, Α.Σ, Ο.Π, ΑΕΣ
  • Υπό ίδρυση ή υπό συγχώνευση εταιρίες
  • Κοινοπραξίες με προϋπόθεση καταχώρησης στο ΓΕΜΗ
  • Δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις και θυγατρικές τους υπό προϋποθέσεις

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι και εξαιρούνται:

α) οι προβληματικές επιχειρήσεις

β) επιχειρήσεις, οι οποίες, δεν επιβεβαιώνουν ότι κατά τη διετία πριν από την υποβολή της αίτησής τους για ενίσχυση δεν έχουν προβεί σε μετεγκατάσταση

γ) επιχειρήσεις που υλοποιούν επενδυτικά σχέδια που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία και για λογαριασμό του Δημοσίου, βάσει σχετικής σύμβασης εκτέλεσης έργου, παραχώρησης ή παροχής υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ