«Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»: Όλο και πιο πίσω η έναρξη – Πότε αρχίζει και πότε γίνονται οι πρώτες πληρωμές

Όλο και πιο πίσω πάει η έναρξη του προγράμματος «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή»: Ως πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις, προσδιορίζεται πλέον η 24η Ιουνίου. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως οι πρώτες αγορές νέων ηλεκτρικών συσκευών με κρατική επιδότηση θα γίνουν γύρω στα μέσα Ιουλίου. Άλλωστε, θα δοθεί συγκεκριμένο διάστημα περίπου 15 ημερών για την υποβολή των αιτήσεων.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Όσοι θελήσουν να μπουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν τη σχετική αίτηση θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα συμπληρώνουν μόλις τρία στοιχεία: Το ΑΦΜ τους, τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό της παροχής. Από εκεί και πέρα θα λαμβάνουν έναν ηλεκτρονικό αριθμό τον οποίο θα προσκομίζουν στο κατάστημα, ώστε να τους υπολογιστεί η έκπτωση για το προϊόν που θα αγοράσουν.

Πότε θα αρχίσουν οι πληρωμές

Όταν ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων, στα μέσα Ιουλίου, οι δικαιούχοι θα μπορούν να τυπώσουν μέσω υπολογιστή το κουπόνι το οποίο θα παρουσιάσουν στον έμπορο για να υπολογιστεί η έκπτωση στην τιμή αγοράς.  

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο έμπορος κατά την παράδοση των νέων συσκευών, να παραλάβει τις παλιές, οι οποίες πρέπει να είναι λειτουργικές, προκειμένου να τις παραδώσει για ανακύκλωση.

Περισσότερες πληροφορίες στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ