Ακίνητα: Σε ποιες περιοχές «στρέφονται» οι ενοικιαστές – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές – ΠΙΝΑΚΑΣ

Η πανδημία του κορoνοϊού ήρθε και άλλαξε σχεδόν το σύνολο των καθημερινών μας συνηθειών στοχεύοντας πλέον όλοι μας στη θωράκιση της προσωπικής μας υγείας αλλά και της υγείας των αγαπημένων μας προσώπων. Τείνει πλέον, ανάλογα βέβαια με τη διάρκεια και τις εξελίξεις που ορίζει αποκλειστικά αυτός ο «αόρατος» εχθρός, να αποτελέσει τον βασικό ρυθμιστή των επιλογών μας ακόμη και στην αναζήτηση κατοικίας είτε πρόκειται για αγορά, είτε για ενοικίαση.

Γράφει ο πρόεδρος του E- Real Estates, Θέμης Μπάκας

Η πανδημία και συγκεκριμένα η στιγμή του δεύτερου lockdown, δημιούργησε την ανάγκη στους κατοίκους των μεγάλων πόλεων και ιδιαίτερα όσων διαμένουν στο κέντρο αυτών, να αναθεωρήσουν σε μεγάλο βαθμό την επιλογή της περιοχής που διαμένουν ιδιαίτερα όσοι εργάζονταν σε επιχειρήσεις με πολυάριθμο προσωπικό και ήδη από το πρώτο lockdown πιθανότατα να δουλεύουν από το σπίτι.

Δεν ήταν λίγοι οι εργαζόμενοι που όταν έβλεπαν να ανεβαίνουν καθημερινά τα κρούσματα του κορονοϊού σκέφτηκαν αρχικά ότι το νέο lockdown είναι προ των πυλών και δευτερεύοντως ότι θα ήταν καλύτερες οι συνθήκες αν διέμεναν σε κάποιο προάστιο μη πυκνοκατοικημένο ακόμη και αν ήταν σε διαμέρισμα ή ακόμη καλύτερα σε μονοκατοικία ή/και μεζονέτα με κήπο.

Η συγκεκριμένη τάση δεν έχει υιοθετηθεί στην πράξη από πολλούς ενδιαφερόμενους αγοραστές ή/και ενοικιαστές, διότι η μετεγκατάσταση σε κάποιο «καλό» προάστιο της Αττικής σε μονοκατοικία ή/και μεζονέτα με κήπο, απαιτεί αυξημένα διαθέσιμα κεφάλαια είτε αν πρόκειται για ενοικίαση, είτε για αγορά. Σίγουρα όμως, αν το επόμενο διάστημα τα πρωτόκολλα θωράκισης της δημόσιας υγεία ακολουθήσουν τη λογική του lockdown «ακορντεόν», τότε άμεσα θα βρεθούν πολλοί που θα θελήσουν να μετεγκατασταθούν.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ