Αυτόματες κατασχέσεις αλλά και ρυθμίσεις «α λα καρτ» από την εφορία

Κατασχέσεις εξπρές για οφειλές στην εφορία, αλλά και νέες, κατά περίπτωση, ρυθμίσεις όπου υπάρχει βεβαιωμένη αδυναμία πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων φέρνει η συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση.

Στο πλαίσιο της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης και της εξάλειψης των τεράστιων ποσών σε φόρους που χρωστούν επιχειρήσεις και ιδιώτες στην εφορία που έφτασαν στο τέλος Μαρτίου τα 94 δισ. ευρώ στην συμφωνία δανειστών και οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνει μέτρα για την αύξηση της εισπραξιμότητας των φορολογικών εσόδων.

Συγκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να αναθεωρήσει την αντιμετώπιση όσων χάνουν την ρύθμιση των 100 δόσεων ή την πάγια ρύθμιση των12 δόσεων θέτοντας πιο αυστηρούς όρους για αυτούς που καθυστερούν για οποιοδήποτε λόγο να εκπληρώσουν εγκαίρως τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Σε αντιστάθμισμα, οι δανειστές προτείνουν να υπάρξει νομοθεσία με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα εξετάζονται στην περίπτωση του κάθε οφειλέτη που αποδεδειγμένα αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στο δημόσιο.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ