Click away: Πότε θα επαναλειτουργήσει – Τι είπε ο Σταμπουλίδης – ΒΙΝΤΕΟ

Tη Δευτέρα θα λειτουργήσει ξανά το click away, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Το πάγωμα για μια εβδομάδα, όπως είπε μιλώντας στο MEGA, έγινε γιατί χρειαζόμαστε περισσότερο υγειονομικό χώρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία με περισσότερη ασφάλεια. «Η αγορά είναι κλειστή. Το click away είναι μια επιλογή που δώσαμε στις κλειστές επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν ένα έσοδο πέρα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος. Περιορίζουμε την κινητικότητα και αυτό θα βοηθήσει στο να διευρύνουμε την υγειονομική ζώνη, ώστε τα σχολεία να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια», πρόσθεσε.

«Η βούληση είναι να επανέλθουμε στο όπως ήμασταν πριν από το τελευταίο lockdown. Αυτός είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα. Τη Δευτέρα να επέλθουμε σε όσα ήταν σε λειτουργία μέσα στις γιορτές. Εχθές έγινε η συζήτηση για τα σχολεία. Καθημερινά συλλέγουμε δεδομένα, θα δούμε πώς κινείται η νόσος και αναλόγως θα πράξουμε», επισήμανε ο κ. Σταμπουλίδης.

Τέλος, σε ερώτηση για το click in shop, είπε ότι πρόκειται επί της ουσίας για άνοιγμα των καταστημάτων. «Δεν υπάρχει σενάριο να λειτουργήσει από τη Δευτέρα. Δεν εφαρμόστηκε, είναι το επόμενο βήμα όταν έρθει η ώρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τα στοιχεία που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις», τόνισε.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Πάντως, ο ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, είπε ότι το ζήτημα του click away θα συζητηθεί εντός της εβδομάδας στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει “όχι οριζόντια, αλλά κατά περιοχές”. Όπως είπε, θα πρέπει η επιτροπή να έχει στη διάθεσή της περισσότερα επιδημιολογικά δεδομένα, τόσο από τις γιορτές όσο και από τις “καθαρές ημέρες”, δηλαδή τις καθημερινές. Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε ότι τέθηκε υπό συζήτηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και με βάση τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, υπήρξε η γνωμοδότηση να ανοίξουν μόνο τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία. “Ήμασταν συντηρητικοί, προσεκτικοί” στις αποφάσεις είπε και πρόσθεσε ότι το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων θα εξαρτηθεί από τα περαιτέρω επιδημιολογικά δεδομένα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ