Επίδομα 800 ευρώ για τις αναστολές: Πότε θα πληρωθεί – Τι είπε ο Σταϊκούρας – ΒΙΝΤΕΟ

Γύρω στις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ στους εργαζομένους που θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας τον Νοέμβριο όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε σχετικά με την καταβολή του επιδόματος: “τότε είναι η εκτίμηση του υπουργείου Εργασίας ότι θα μπορεί να δοθεί το συνολικό ποσό, γιατί θα πρέπει να έχεις την εικόνα του Νοεμβρίου. Άρα όσοι μπουν στη αναστολή του Νοεμβρίου θα πάρουν τα χρήματα περί τις 20 Δεκεμβρίου. Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας είναι περίπου τότε, ούτως ή άλλως λειτουργούμε από κοινού με το υπουργείο Εργασίας”. Πρόσθεσε ότι, “εάν κάποιες επιχειρήσεις δεν κλείσουν το Σαββατοκύριακο όπως για παράδειγμα τα κομμωτήρια, τότε ο εργαζόμενος θα αμειφθεί από τον εργοδότη του, δεν μπορεί ταυτόχρονα να αμειφθεί και από το ελληνικό δημόσιο. ’Αρα όταν θα μπει σε αναστολή από τη Δευτέρα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, το ποσό των 800 ευρώ όχι το ποσό των 534 θα πάει για τις ημέρες του Νοεμβρίου που είναι σε αναστολή. Η ουσιώδης διαφορά είναι ποια; τι λέγαμε στη πρώτη φάση κρίσεως; 534 ευρώ ή 800 ευρώ για 45 ημέρες. Ήταν 800 ευρώ για 45 ημέρες”.

Και συνέχισε λέγοντας “τώρα λέμε 800 ευρώ για έναν μήνα αλλά αναλογικά για την περίοδο αυτή. Δεύτερη παρατήρηση θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρος και το είπαμε χθες για τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι τις 4/11, θέλω να σας πω ότι χθες με το που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός το μέτρο έσπευσαν κάποιοι να προσληφθούν χθες προκειμένου να μπουν σε αναστολή τις επόμενες ώρες και ημέρες για να πάρουν εικονικό ποσό από την πολιτεία. Αυτό δεν είναι σωστό και δεν έγινε, το προλάβαμε και ούτως ή άλλως το είχαμε προβλέψει.

“Τρίτον είναι επιπλέον του Δώρου Χριστουγέννων. Το Δώρο Χριστουγέννων όπως έχει υιοθετηθεί και υλοποιηθεί από το υπουργείο Εργασίας θα δοθεί κανονικά. Και τέταρτον είναι πληρωτέο εντός του διαστήματος από 21/12 μέχρι 31/12 από το υπουργείο Εργασίας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ