Σταϊκούρας: Άκυρα τα εξώδικα για πλειστηριασμούς σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον Ιανό

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Ως πράξεις χωρίς καμία ισχύ χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόσο τυχόν εξώδικα για πλειστηριασμούς τα οποία επιδίδονται σε πληγείσες από τον Ιανό περιοχές όσο και ειδοποιητήρια για ΕΝΦΙΑ τα οποία εστάλησαν στις ίδιες περιοχές.

Το ερώτημα ετέθη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ακούγοντας τον Υπουργό να αναφέρεται στις διατάξεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για αναστολές πλειστηριασμών και προθεσμιών πληρωμής του ζήτησε να τοποθετηθεί καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι το πρωί επιδόθηκαν από δικαστικούς κλητήρες εξώδικα πλειστηριασμών σε πληγείσες περιοχές.

“Αν έχουν συμβεί είναι άκυρες. Δεν έχουν καμία ισχύ. Το ίδιο πρόβλημα εντοπίσαμε και με ειδοποιητήρια ΕΝΦΙΑ τα οποία εστάλησαν το Σαββατοκύριακο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η κυβέρνηση σπεύδει να νομοθετήσει με τη διαδικασία του επείγοντος” είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε δώδεκα δράσεις ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με το κόστος να ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο αποκάλυψε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει αίτηση για την τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή 167.630 επιχειρήσεις.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ