Κορονοϊός: “Ξενοδοχεία καραντίνας” στα νησιά και τεστ στους τουρίστες 72 ώρες πριν έρθουν στην Ελλάδα

Πληροφορίες για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ, κάθε τουρίστας που θα έρχεται στην Ελλάδα, θα πρέπει πρώτα να κάνει τεστ για κορονοϊό στη δική του χώρα, 72 ώρες πριν μπει στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει.

Υποχρεωτικά όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι συμβεβλημένα με έναν γιατρό, ο οποίος σε περίπτωση που υπάρξει ύποπτο κρούσμα θα πρέπει να στέλνει το δείγμα στο εργαστήριο, με στόχο εντός έξι ωρών να υπάρχει αποτέλεσμα για το αν είναι θετικό ή όχι.

Σε περίπτωση που ο τουρίστας έχει όντως προσβληθεί από κορονοϊό, θα πρέπει να φύγει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε μέχρι εκείνη τη στιγμή, μαζί με την οικογένειά του, και να μεταφερθεί σε άλλο ξενοδοχείο στο νησί, που θα είναι “ξενοδοχείο καραντίνας”.

Μάλιστα, θα γίνουν σχετικές συμβάσεις με ξενοδοχεία σε όλα τα νησιά, που θα αποκτήσουν τα λεγόμενα “ξενοδοχεία καραντίνας”. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ξενοδοχείο όπου διέμενε αρχικά ο τουρίστας δεν θα μπαίνει σε καραντίνα.

Οι Έλληνες που θα θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό θα πρέπει, επίσης, να υποβληθούν σε τεστ 72 ώρες πριν μπουν στο αεροπλάνο.

Αίτημα της Ελλάδας, τέλος, είναι να μην γίνονται τεστ κορονοϊού στους τουρίστες κατά την αναχώρησή τους από τη χώρα μας, αλλά όταν επιστρέψουν στις δικές τους χώρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ