Φορολογία κεφαλαίου: Από πότε θα γίνονται ηλεκτρονικά οι δηλώσεις

Τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, σε περισσότερους από 200 συμβολαιογράφους.

Σύμφωνα με κύκλους της ΑΑΔΕ, στόχος είναι εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου να δημοσιευθούν σχετικό βίντεο καθώς και οδηγίες χρήσης για τη νέα εφαρμογή ώστε αυτή, μετά και την υποβολή παρατηρήσεων από τους συμβολαιογραφικούς Συλλόγους, να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στο τέλος Ιανουαρίου 2020.

Στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει η ηλεκτρονικοποίηση των υπόλοιπων δηλώσεων για συναλλαγές φορολογίας κεφαλαίου (φορολογία δωρεών, κληρονομιών κ.λπ.) με στόχο εντός του 2020 να εξαλειφθεί οριστικά η ταλαιπωρία πολιτών, επιχειρήσεων και συμβολαιογράφων από την ανάγκη επίσκεψης στις ΔΟΥ για αυτές τις συναλλαγές.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, «η ψηφιοποίηση κάθε υπηρεσίας σημαίνει αύξηση του λειτουργικής μας αποτελεσματικότητας και βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μας προς τον φορολογούμενο πολίτη».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ