Συνέδριο “Next is Now 2019”- Κόνσολας: Ο τουρισμός κύριος τροφοδότης της χώρας

Της Εύας Οικονομάκη

Την ανάγκη αναβάθμισης των τουριστικών σπουδών υπογράμμισε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Next is Now: 2019 – Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές», που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το enikonomia.gr και ο οργανισμός Next is Now και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της περιφέρειας Ατιικής και του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ των 10 πανεπιστημίων με τουριστικές σπουδές και του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης.

Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στην πολυκεντρική ανάπτυξη που είναι στόχος του υπουργείου Τουρισμού και αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού, δίνοντας έμφαση στον θεματικό τουρισμό, η ανάπτυξη του οποίου βρίσκεται στον πυρήνα του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης.

“Χρειάζεται ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και ο θεματικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει σε αυτό. Μπορούμε να δώσουμε την προοπτική της ενδυνάμωσης με την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος”, τόνισε, δίνοντας έμφαση τόσο στο άνοιγμα νέων αγορών όσο και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

O ίδιος αναφέρθηκε στους άξονες προσανατολισμού του κυβερνητικού σχεδιασμού:

-την ανάπτυξη της κρουαζιέρας (υποδομές και ναυτιλία) και του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα. Στόχος είναι οι 5.000 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, με την Ελλάδα να αναδεικνύεται σε hub της ανατολικής Μεσογείου, καταστέλλοντας τις όποιες παθογένειες. Ο υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε την ανάγκη αύξησης των homeport λιμανιών της χώρας και προέταξε την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων, αλλά και την αποκλιμάκωση των φορολογικών βαρών που επιβαρύνουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

-η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, στοχεύοντας στην ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου, και η προώθηση του ιατρικού τουρισμού.

-ο αστικός τουρισμός, με έμφαση στον συνεδριακό τουρισμό.

-θρησκευτικός τουρισμός, προτάσσοντας τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ