Σταθάκης: Οι μεταρρυθμίσεις δημιουργούν ένα πολύ ισχυρό επιχειρηματικό περιβάλλον – Τι είπε για τους φόρους

Την άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα δημιουργούν ένα πολύ ισχυρό επιχειρηματικό περιβάλλον εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης που έδωσε το «παρών» στο 1ο επιχειρηματικό «Forum» που οργάνωσε στην πόλη το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους , «η επόμενη ημέρα για τη βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να στηρίζεται στην εξωστρέφεια, στην παραγωγική διάσταση της οικονομίας και στην αξιοποίηση του υψηλού ανθρώπινου δυναμικού της χώρας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την φορολογία των επιχειρήσεων είπε ότι «προφανώς έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά λόγω του δημοσιονομικού πλαισίου της οικονομίας» επισημαίνοντας πως «σταδιακά θα αποκλιμακωθούν κάποιοι φορολογικοί συντελεστές, έχουν γίνει προβλέψεις για αυτό ειδικά για την ελάφρυνση του φόρου των επιχειρήσεων τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, όπως λέει και το σχέδιο για τα επόμενα χρόνια» και τόνισε:

«Εν τούτοις πίστευα και πιστεύω ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται δημιουργούν ένα πολύ ισχυρό επιχειρηματικό περιβάλλον. Η χώρα αποκτά επιτέλους κτηματολόγιο, δασικούς χάρτες, χωροταξικό σχεδιασμό. Άρα ο Έλληνας επιχειρηματίας θα ξέρει που και πώς μπορεί να χωροθετήσει χωρίς γραφειοκρατία, με απλοποιημένες διαδικασίες. «Αυτό φτιάχνει ένα πολύ ισχυρό επιχειρηματικό περιβάλλον για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ταυτόχρονα είναι οι διαρκείς μεταρρυθμίσεις που απλοποιούν τις δανειοδοτήσεις , μαζί με τον νέο αναπτυξιακό νόμο και άλλες τομές στο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ