ΣΕΤΕ: Τουλάχιστον έξι στους δέκα τουρίστες στην Ελλάδα είναι υψηλού εισοδηματικού προφίλ

Τουλάχιστον έξι στους δέκα τουρίστες στην Ελλάδα είναι υψηλού εισοδηματικού προφίλ, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), η οποία ανατρέπει την άποψη ότι η χώρα μας επιλέγεται κυρίως ως φθηνός προορισμός.

Η άποψη αυτή είναι απλά ένας μύθος, αναφέρει το ΙΝΣΕΤΕ που θεωρεί εσφαλμένη την αντίληψη ότι η Ελλάδα αποτελεί προορισμό για τουρίστες χαμηλού εισοδηματικού προφίλ.

Το προφίλ των τουριστών τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει και η Ελλάδα προσελκύει επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων. Η ενίσχυση του τουρισμού επισκεπτών από ανώτερες εισοδηματικές τάξεις είναι εμφανής, αναφέρει το Ινστιτούτο.

Η άνοδος του τουρισμού πολυτελείας αποτυπώνεται στην υψηλή διψήφια αύξηση στις tax free αγορές, στην ενίσχυση των τουριστικών εισπράξεων 1 δισ. ευρώ επιπλέον τη φετινή χρονιά σε σχέση με το 2017, και στην αυξημένη κατά 12% κερδοφορία των ξενοδοχείων το πρώτο πεντάμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, αναφέρουν ακόμα τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΣΕΤΕ, αποδεικνύοντας επίσης πως ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όχι μόνο έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε αφίξεις και έσοδα, αλλά έχει συμπαρασύρει στην ανάπτυξη και σειρά άλλων παραγωγικών κλάδων που αποτυπώνονται σε όλα τα επίσημα στοιχεία και δείκτες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ