Μέχρι πότε μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης χορήγησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ θα παραμείνει ενεργή από τις 27 μέχρι και τις 31 Ιουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://stegastiko.minedu.gov.gr/.

Η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλ. το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή

β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή

γ) είναι πάνω από 25 ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1991) ή

δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων.

Σημειώνεται ότι πριν προχωρήσει κάποιος στη δημιουργία αίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα πρέπει πρώτα να έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2017. Διαφορετικά, η αίτηση θα απορριφθεί αυτομάτως με την υποβολή της.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ