Τσίπρας: Έξοδο από το μνημόνιο στην επόμενη ΔΕΘ, κοινωνικό μέρισμα και το 2017, διόρθωση αδικιών από το 2019

«Κοινωνικό μέρισμα» και για το 2017 προανήγγειλε από την ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε ότι αφορά τις αδικίες που έχουν δημιουργηθεί από την τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή της οικονομίας, παρέπεμψε στα ήδη ψηφισμένα αντίμετρα από το 2019.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι όπως το 2016 έτσι και το 2017 αν υπάρξει υπεραπόδοση στους στόχους του προγράμματος τότε, από το πλεόνασμα του πλεονάσματος, θα δοθεί μέρισμα στους κοινωνικά ασθενέστερους. Διευκρίνισε πάντως ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι και σε ποιους θα δοθεί. Τόνισε πάντως ότι κάθε τέτοια κίνηση θα γίνει με συμφωνία των δανειστών.

Σε ότι αφορά την προοπτική ελάφρυνσης των φορολογικών συντελεστών, παρέπεμψε στα φορολογικά αντίμετρα του 2020, που περιλαμβάνουν μείωση των συντελεστών φορολογίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τόνισε πάντως ότι, αν επιβεβαιωθεί η υπεραπόδοση των στόχων που έχει αποτυπωθεί στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 –2021, το οποίο έχει εγκριθεί από τους δανειστές, τότε θα υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για μεγαλύτερες ελαφρύνσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ